VIDEO Rechizite oferite gratuit de echipa Asociatiei MicNews copiilor, pentru a preveni abandonul scolar

In luna septembrie, a dezvoltat proiectul educational „Rechizite pentru viitorul tau”, in cadrul caruia a daruit copiilor defavorizati ghiozdane cu materiale scolare. Astfel, 200 de copii din familii nevoiase si din centre de plasament au fost ajutati sa isi continue studiile.

„Tot mai multi copii sunt nevoiti sa renunte la scoala, pentru ca nu au posibilitatea financiara de a-si plati cartile, caietele sau transportul catre unitatea de invatamant. Alaturi de sponsorii campaniei, am reusit si in acest an sa le oferim sprijinul nostru, incurajandu-i sa-si continue educatia care este atat de importanta pentru ei”, declarat Mihai Caldararu, MicNews, pentru site-ul REALITATEA TV.

Campania „Rechizite pentru viitorul tau” a ajuns la a patra editie si a inclus copii din Bucuresti, Ilfov, Dambovita si Ialomita. Principalul obiectiv al proiectului este scaderea ratei de abandon scolar, insa campania vizeaza si imbunatatirea conditiilor de invatare a copiilor, alaturi motivarea si stimularea lor in procesul educational. Fiecare copil a primit un ghiozdan dotat cu cele necesare la inceput de an scolar: caiete, caiet de tip vocabular, trusa geometrica, rigla, stilou, pixuri, creioane, creioane colorate, foarfeca, plastilina, acuarele, pensule, bloc de desen, pasta de dinti si periuta de dinti.

Asociatia MicNews este o organizatie non-profit, care promoveaza dreptul la o viata mai buna pentru copiii si tinerii care urmeaza sa paraseasca sau care au parasit centrele de plasament, prevenind institutionalizarea acestora. De asemenea, asociatia isi propune sa ajute familiile defavorizate, cu multi copii, din Romania. Programele dezvoltate se adreseaza persoanelor sau grupurilor sociale aflate in situatii de risc.

Trebuie menţionat că vara aceasta, Asociaţia Mic News a reuşit să aducă la mare 50 de copii instituţionalizaţi sau din familii sărace, iar pentru finalul acestui an, Mihai Căldăraru organizează o altă tabăra pentru copii defavorizaţi, în perioada 24-28 noiembrie, la Slănic Prahova, unde vor merge 30 de copii. „Toţi cei care vor să se implice sunt aşteptaţi să ne contacteze la telefonul redacţiei”, a spus Mihai Căldăraru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *